سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان داشت: هرگاه انسان از مدار فردیت خویش خارج گردد و سعه وجودی او آنقدر گسترش یابد که بر نفوس انسانها تأثیری قابل توجه در مسیر کمال بگذارد او در واقع تبدیل به یک مکتب شده است. آنگاه که منظومهای منسجم و جامع و متشکل از اجزای یک شخصیت رشد یافته در ابعاد مختلف و زمینههای گوناگون شکل میگیرد او به عنوان یک مکتب و یک الگو رخ مینماید.
مقام معظم رهبری حضرت آیتالله امامخامنهایعزیز (مدظله العالی) در باب حاج قاسم سلیمانی میفرمایند: «.... به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درسآموز نگاه کنیم».
معظمله فرمودند: «مکتب سلیمانی»، درحقیقت برای تبیین شهید سلیمانی و الگو قرار گرفتن ایشان برای جامعه به ویژه نسل جوان بوده است؛ چه در ایران و چه در جهان. مردم ایران در زمان حیات حاج قاسم به ایشان علاقه داشتند. چیزی در وجود او دیده بودند که چنین جاذبههایی ایجاد شده است».
دکتر عضدی در ادامه بیان داشت: بر همین اساس همه گروهها از هر جناح؛ کوچک و بزرگ و زن و مرد، جذب این انسان بزرگوار شدند؛ زیرا او به دنبال این بود که مو بهمو حرفهای حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنهای (مدظلهالعالی) را اجرایی کند، حتی در مورد جذب حداکثری بود؛ وی دنبال این بود که مردم را در مسیر درست قرار دهد؛ لذا شعار نمیداد؛ بلکه حرف و عملش یکی بود و روی مباحث مبانی و اصول انقلاب با کسی تعارف نداشت. شهید سلیمانی در مسیری حرکت میکرد که امام و آقا ترسیم کردند و مردم را به این مسیر دعوت میکرد، با شیوهای که بر اساس شیوه پیغمبر بود؛ یعنی با اخلاق نیکو و مهربانی. خداوند سبحان در قرآن هم درباره پیامبر(ص) این موضوع را گفتهاند که اگر تو خوشاخلاق نبودی و با اخلاق نیکو و مهربانی با مردم رفتار نمیکردی، مردم از دورت کنار میرفتند.
حاج قاسم دارای ویژگیهای بسیاری بود که میتوان آنها را به عنوان یک مکتب تشریح نمود، مانند: ولایت مداری، نبوغ نظامی، روحیه سلحشوری و جنگندگی، روحیه شهادت طلبی، اخلاص، ارادت و تمسک به اهل بیت، یک دیپلمات برجسته، سخت کوشی، نظم و انضباط و دقت در امور، بیان تاثیرگذار، سنجیدگی و تدبیر در امور، سادگی و صفا، ارتباط با جوانان و مردمی بودن، ارتباط عمیق با خانواده، درک عمیق از حقیقت دنیا و آخرت، توجه به اصل کمال طلبی....
ایشان در ادامه افزود: بر همین اساس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بر خود لازم میداند در راستای شناخت، حفظ و انتشار مکتب شهید حاج قاسم در ناجا گام اساسی بردارد و سعی شده در مجموعه گزارش پژوهشی با عنوان «ناجا در مکتب سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» در قسمتهای مختلف ضمن آشنایی با سیر زندگانی، سیره و سلوک، ویژگیها، اقدامات و عملکردهای این شهید والامقام به صورت ویژه به نقش حاج قاسم در تولید امنیت جنوب شرق کشور به خصوص استان کرمان بر اساس روش تاریخ شفاهی تدوین و به نظر علاقهمندان برسد. با اين وجود امیدواریم که علاقه مندان در این حوزه به منظور غناي اين مجموعه ما را ياري رسانند و در اين راه ما دست همگان را به گرمي ميفشاريم و هر قدمی را که مخلصانه و به قصد بهتر شدن کار باشد، به جان خواهيم پذیرفت.