سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان داشت؛ منشور دیده بان حقوق همسایه که در سال 1395 در این دفتر تدوین شده بود در سال 1396 با مشارکت معاونت اجتماعی این فرماندهی در شهر محی آباد از توابع استان کرمان به صورت آزمایش آغاز به کار نمود.
دکتر عضدی در ادامه بیان داشت: منشور دیده بان حقوق همسایه برگرفته از فرمایشات حضرت فاطمه زهرا (س) خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی(ع)، که فرموده اند: «یا بنی! الجار ثم الدار؛ ای فرزندم! اول همسایه، بعد خانه». بر همین اساس در سال 1395 مجموعه تحقیقات در متون اسلامی و همچنین فرمایشات امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری حضرت آیت الله امام خامنه ای (مدضل عالی) و همچنین مطالعه تطبیقی این طرح در ایالات متحده آمریکا و فرانسه انجام پذیرفت و در نهایت نتایج این تحقیقات در قالب کتابچه منشور دیه بان حقوق همسایه گردآوری گردد و در اختیار پلیس پیشگیری و معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان قرار گرفت.
رئیس دفتر تحقیقات در ادامه افزود: دیده بان حقوق همسایه (محله) بر اساس آموزه های دینی و کاربست فرمایش بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در دستور کار می باشد که بهترین برنامه مفهومی برای جلوگیری از وقوع جرم و پیشگیری از آسیب های اجتماعی در محله های شهری از طریق احساس مسئو لیت نسبت به یکدیگر می باشد؛ در این میان تعامل میان افرادی که با یکدیگر رابطه ی همسایگی دارند در مقایسه با ارتباطات عادی در اجتماع از وسعت و عمق بیشتری برخوردار است و فراتر از حدود و چارچوب های عادی در میان بدنه ی جامعه می باشد.
خوش همسايگي، ضمن آنكه امنيت رواني واحد اجتماعي را که همسايگان در آن زندگي مي کنند، فراهم ميکند، زمينه رشد مادي و معنوي افراد ساکن در آن بخش را نيز هموار مي سازد و روح همدلي، گذشت و معنويت را بين آنان گسترش مي دهد. بدين صورت، در سطحي گسترده، چهره جامعه، چهر ه اي همدل، متحد و همسو مي شود و اين همان رسيدن به کمال و سعادت مادي و معنوي فرد و جامعه است.
وی افزود: اگر مردم حقوق متقابلی نسبت به یکدیگر رعایت نمایند از زندگی توأم با آرامش، مودت، اطمینان و اعتماد متقابل برخوردار خواهند شد و چنین پدیده ای بر رشد عاطفی، فرهنگی، بهبود ساختار اجتماعی و امنیتی آنان اثر خود را خواهد بخشید.
طرح دیده بان حقوق همسایه می توانند از نزدیک و به طور مسالمت آمیزی مسائل اجتماعی محله مانند جرم، خشونت، آسیب ها و ناهنجاریهای اجتماعی راکاهش داده و رضایت خاطر و امنیت شهروندان را فراهم آورند.
هدف کاربردی دیده بان حقوق همسایه ایجاد و فعال نمودن تعاملات بین بخشی ساکنین محلات ، سازمان ها و نهادهای دولتی و کلانتری ها ازطریق ساختاری مردمی برای بررسی علمی، کارشناسی و همه جانبه مسائل نظم وامنیت محله های شهری استان و برنامه ریزی جهت حل آنها از طریق مشارکت دادن افراد ساکن در محله ها و مشارکت پذیر نمودن نظم وامنیت بر اساس کاربست فرمایش حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) است.
سرگرد دکتر وحید عضدی بیان داشت: در راستای کاربست طرح دیده بان حقوق همسایه، دفتر تحقیقات کاربردی این فرماندهی با برگزاری جلسات مشترک با معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان، تصمیم بر این گرفتند که طرح مذکور را به صورت آزمایشی در شهر محی آباد از توابع شهرستان کرمان برگزار نمایند. بر همین اساس در تاریخ 30/04/1397 اولین جلسه نحوه اجرایی نمودن این طرح را در شهر محی آباد با حضور مسئولین این شهر برگزار نمودند.
در این جلسه ابتدا آقای کوروش احمد یوسفی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمان به تشریح ابعاد مختلف طرح و دلیل انتخاب محی آباد را به عنوان مکان آزمایشی در سطح استان کرمان پرداخت و بیان داشت؛ هدف نهایی منشور دیده بان حقوق همسایه توسعه «امنیت انسانی پایدار» در محله ها است. در این برنامه یک گروه از مردم که در یک محله ساکن هستند؛ می خواهند محله خود را با همکاری یکدیگر و با کمک نیروهای کلانتری امن و وقوع جرم را کاهش دهند تا باعث بهبود کیفیت زندگی در آن محله شوند. برنامه دیده بان همسایه با برگزار ی جلسات منظم و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف خود و مشخص کردن وظایف اعضاء اقدام می کند، این برنامه یک برنامه اجتماعی محور در سطح محله بوده و یک فرصت برای مطالبه گری هدفمند ساکنین محله ها از ادارات و سازمان های متولی برای رفع زمینه های وقوع جرائم و تخلفات در جهت افزایش و ارتقاء نظم و امنیت و تعالی ساکنین محله است.
ایشان افزود در این طرح ما سه بعد فرهنگی-اجتماعی، اقتصادی و مشاوره ای را مد نظر قرار داریم که با همکاری شما مسئولین محترم به صورت آزمایش قرار است در شهر محی آباد برگزار شود و ما سعی داریم ضمن برگزاری مجموعه کارگاه های فرهنگی و اجتماعی و اختصاص مشاوران اجتماعی برای رفع آسیب های اجتماعی این منطقه سعی داریم با استفاده از ظرفیت های اقتصادی موجود در این شهر در زمینه اشتغال زایی و ایجاد اقتصاد پایدار با همکاری سازمان ها و نهادهای استان نظیر استانداری، فنی حرفه ای، بهزیستی، میراث و گردشگری انجام می پذیرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تماس با ما

اندیشکده نظم و امنیت استان کرمان در مکان دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان واقع شده است.
آدرس این اندیشکده: کرمان- بلوار جمهوری، چهار راه فرهنگیان، ابتدای بلوار امام رضا، دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان

تلفن تماس: ٢١٨٥٩٢٧-٠٣٤نمابر:٣٢١١١١٠١

 

 

تمامی حقوق متعلق به دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان میباشد.    Copyright © 2016 ana-kerman.ir

 

 

 

Template Design:Dima Group

Back to Top