گروه استان ها-كرمان- رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان با اشاره به انتشار برخی تبلیغات در سایتها و اپلیکیشنهای پخش آگهی با عنوان واگذاري کد ملی جهت ثبت نام خودرو گفت: اخيرا در فضای مجازی تبلیغاتی جذاب و ساده جهت فروش برخي اقلام ديده مي شود كه امکان سوءاستفاده از طریق این آگهی ها وجود دارد.
به گزارش خبرنگار پايگاه خبري پليس، سرهنگ"امین یادگارنژاد" با اشاره به آغاز ثبت نام محدود خودرو توسط برخی از شرکتهای خودروساز داخلی گفت: با توجه به شرایط وضع شده، هر فرد که دارای گواهینامه میباشد با ارائه کد ملی، تنها در صورتی میتواند اقدام به تهیه خودرو کند که هیچ خودرویی به نام وی ثبت نشده باشد.
وي افزود: این موضوع موجب شده است که شاهد انتشار آگهیهای ثبت نام خودرو با استفاده از کد ملی دیگران باشیم از اينرو متقاضیان دریافت خودرو باید مراقب سوءاستفاده و کلاهبرداریهای متصور از اینگونه آگهیها و تبلیغات باشند.
این مسئول انتظامي افزود: ثبت تقاضای خرید خودرو با کد ملی دیگران میتواند موجب سوءاستفاده از هموطنان عزیز شود و زمینه وقوع جرائم و کلاهبرداری و همچنین اختلاف حسابهای فراوانی را در آینده فراهم سازد كه در اين رابطه توصیه می شود از این کار خودداری شود.
سرهنگ یادگارنژاد ادامه داد: شرکتهای عرضه کننده خودرو نیز باید تدابیری اتخاذ کنند تا زمینه سوءاستفاده و مشکلات بعدی برای مردم به حداقل برسد.
رئیس پلیس فتا استان کرمان افزود: سایتها و اپلیکیشنهای انتشار آگهی نیز لازم است با اتخاذ تدابیری مناسب از انتشار چنین آگهیهایی که زمینه اقدامات مجرمانه را فراهم میسازد جلوگیری کنند.
سرهنگ یادگارنژاد در انتها کاربران را به سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir راهنمایی کرد و گفت: هموطنان عزیز میتوانند اينگونه موضوعات خاص را در بخش سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری با پلیس فتا مطرح کنند.
اعتماد مردم اقتدار پلیس است
گروه استان ها-کرمان-فرمانده انتظامی رفسنجان در نشست خبری مناسبت هفته ناجا گفت: اعتماد مردم اقتدار پلیس است و پلیس زمانی مقتدر و توانا خواهد بود که اعتماد مردم را کسب کند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ"نصرالله عباسی"در جمع اصحاب رسانه این شهرستان اظهار داشت: نیروی انتظامی با اعتماد سازی به دنبال کاهش بار امنیتی و انتظامی و همسو کردن، تعامل و همکاری مردم با پلیس در راستای برقراری نظم و امنیت است.
وی در ادامه این نشست در تشریح برنامه های هفته ی ناجا خاطرنشان کرد: هفته ناجا با شعار "پلیس مقتدر- امین مردم" از سیزدهم مهرماه با برنامه های متنوع آغاز و در روز پنج شنبه با شعار پلیس؛ حماسه ی حسینی (ع) ولایت مداری ، ایثارگری و شهادت خاتمه می یابد.
سرهنگ عباسی افزود: مهمترین برنامه هاي مشاركتي هفته ناجا حضور کارکنان در دعای ندبه و سخنرانی فرماندهی انتظامی در خطبه های پیش از نماز جمعه،برگزاری صبحگاه مشترک نیروهای انتظامی و نظامی، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان، دیدار با امام جمعه، حضور کارشناسان در مدارس و مساجد و غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدا می باشند.
این مسئول انتظامی در ادامه با تاکید بر اهمیت پیشگیری از جرایمی که دانش آموزان و جامعه را تهدید می کند، تصریح کرد: در طول این هفته کارشناسان پلیس و مشاوران کلانتری ها با حضور در مدارس و مساجد ضمن بیان فعالیت های این نیرو در حوزه های مختلف جهت آگاه سازی دانش آموزان و مردم يك سري مطالب و هشدارهاي پليسي با محوريت پیشگیری از آسیب های اجتماعی را تشريح مي كنند.
وی در ادامه در تشريح عملکرد پليس رفسنجان در 6 ماهه نخست سال 97 نسبت به سال 96 اظهار داشت: در سال 97 شاهد دستگیری 11باند سرقت،کاهش18 درصدی تصادفات فوتی درون شهری و 15درصدی تصادفات برون شهری، کشف 75درصدی موتورسیکلت های سنگین قاچاق و افزایش 23درصدی سرقت در این شهرستان بوده ایم.
سرهنگ عباسی در خصوص افزایش بعضی از جرائم افزود: افزایش جرائم به علت عدم توجه مردم به هشدارهای انتظامی است که این می طلبد مردم با مشارکت صددرصدی خود و توجه به هشدارهای پلیس باعث کاهش این جرائم در سطح شهرستان شوند.
فرمانده انتظامی شهرستان در پایان این جلسه ضمن تشکر از همکاری اصحاب رسانه و مردم با پلیس گفت: هدف اصلی پلیس از برنامه های هفته ناجا جلب مشارکت مردم، دستگاه های دولتی و غیر دولتی در تولید امنیت است و پلیس همواره به دنبال افزايش همکاری و تعامل با مردم در برقراری نظم و امنیت است.
سفت و سخت مراقب کلاهبرداري هاي تلفني باشيم
گروه اجتماعي-كرمان- با توجه به افزايش كلاهبرداري به شيوه برقراري ارتباط تلفني و فريب شهروندان با وعده هاي اغوا كننده، پليس آگاهي توصيه هائي در راستاي پيشگيري از اين جرم ارائه داده است.
اخيرا فريب و کلاهبرداري به شيوه ارتباط تلفني بيش از قبل شايع شده كه در اين شيوه افراد سودجو و كلاهبردار كه بيشتر داراي سوابق كيفري نيز هستند با بهره گيري ازامكانات مخابراتي و تجهيزات رايانه اي و سوء استفاده از فضاي مجازي قربانيان خود را در سراسر كشور خصوصا استان كرمان شناسايي و با ارسال پيامك يا برقراري تماس تلفني تحت عناوين برنده شدن در قرعه كشي جشنواره هاي مختلف، خريد و فروش اجناس، كالاو ارائه خدمات با اقشار مختلف مردم ارتباط برقرار كرده و به بهانه پرداخت و يا واريز وجه به حساب آنها اطلاعات مهمي همچون شماره كارت، شماره حساب، رمز دوم، عبارت CCV2 و اطلاعات شخصي آن ها را دريافت و فرد قرباني را با ترفندهاي مختلف به عابر بانك هدايت كرده و با انجام يكسري عمليات بانكي مبالغي از آنها كلاهبرداري مي كنند.
عليرغم هشدارهاي پليس از طريق رسانه هاي ديداري و شنيداري و مطبوعات و همچنين برگزاري كلاس هاي آموزشي مختلف براي اصناف و اقشار مردم در مساجد، مدارس، دانشگاه هاو ... كماكان اين جرم قربانيان زيادي را به خود اختصاص مي دهد و بيشتر اوقات افراد مختلف در سطوح و اقشار اجتماعي و حتي با تحصيلات عاليه گرفتار اين ترفند مي شوند.
در بررسي هاي پليس آگاهي مشخص شده عواملي همچون حرص و طمع جهت رسيدن بدون زحمت به ماديات، اعتماد به افراد غريبه در تماس هاي تلفني، عدم آشنايي با نحوه كاركردن با دستگاه خودپرداز و فرايند استفاده از كارت هاي بانكي، عدم مشورت جهت بررسي صحت و سقم تماس تلفني و طمع دريافت جايزه، سهل انگاري و ارسال اطلاعات شخصي و حساب به صورت پيامكي به افراد ناشناس، مراجعه به عابر بانك و انجام عمليات بانكي با هدايت و راهنمايي فرد تماس گيرنده، انجام معاملات تلفني و رسيدن به توافق با افراد ناشناس بدون مشاهده كالا و عدم كسب اطمينان از هويت فرد تماس گيرنده، اغوا شدن در مواجهه با تبليغات كالاهاي لوكس در فضاي مجازي به سبب ارائه دروغين قيمت هاي نازل و پايين تر از عرف بازار مسبب اصلي وقوع اين جرائم هستند.
به شهروندان توصيه مي شود جهت پيشگيري از اين نوع كلاهبرداري ضمن پرهيز از طمع، هيچگاه دستورات افراد ناشناس در ارتباطات تلفني را دنبال نكنند و در اينگونه موارد بلافاصله تماس را قطع و در صورت تكرار آن، مراتب را به پليس گزارش دهند.
گزارش از: اداره اجتماعي پليس آگاهي استان كرمان