سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بهمنظور گرامیداشت هفته دفاع مقدس بیان داشت: در ابتدا لازم است ادای تکریم و تعظیم به مقام شامخ شهیدان، جانبازان و ایثارگران دفاع مقدس دارم و تحسین میگویم حماسهآفرینیهای ارتش غیور، سپاه سلحشور، بسیج مخلص، نیروهای انتظامی مقتدر و سایر مدافعان دلیر میهن اسلامی که پا بهپای مردم و مسئولان در دفاع از کیان اسلامی جانانه ایستادند و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک این سرزمین در تصرف متجاوزین قرار گیرد.
ایشان در ادامه فرمود: هفته دفاع مقدس فرصت همگانی تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل (ره) و بیعت با ولیفقیه زمان، مقام عظمای ولایت و رهبری حضرت امام خامنهای عزیز (مدظلهالعالی) است.
تبیین دفاع مقدس:
دفاع مقدس ملت ایران افسانه شکستناپذیری ابرقدرتهای سلطهگر جهانی بهویژه آمریکای جنایتکار و جنگافروز را درهم شکست و یک معیار و تجربه آموزنده و الهامبخش را فراروی ملل آزادیخواه و عدالتطلب قرار داد تا با بهکارگیری مدل مقاومت و اراده ایرانی و با دل سپردن به وعده الهی، به رویارویی با قدرتهای شیطانی و ظالم بپردازند.
روایت هنرمندانه، تبیین هوشمندانه و واقعگرایانه جنگ تحمیلی از چرایی تا فرجام و پیامدهای آن بهمثابه یک نیاز راهبردی برای جامعه، مقولهای است که میتواند آمادگیهای دفاعی و هوشیاری ملت ایران را در برابر دشمنان تحکیم بخشیده و سپر مستحکمی در برابر بحرانها، تهدیدها و خطرات احتمالی فراروی کشور در آینده ایجاد نماید.
در شرایطی که دشمنان قسمخورده نظام مقدس اسلامی با تمام قوا با نمادهای اسلام ناب محمدی (ص) ازجمله آن انقلاب اسلامی کماکان دشمنی و خصومت میورزند، انقلاب اسلامی، پایداری و مقاومت ملت سلحشور ایران، الگوی بیداری اسلامی ملتهای مسلمان و آزادی خواهان جهان در مقابله با تجاوز و سلطه استکباری امپریالیسم و صهیونیسم جهانی شده است.
امروزه فرهنگ و ارزشهای دفاع مقدس در بیرون از مرزهای جغرافیایی کشور، گفتمانی جهانی را رقمزده است.
تاریخچه کوتاه دفاع مقدس:
جنگ تحميلي عراق عليه جمهوري اسلامي ايران كه از سي و يكم شهريور 1359 بهطور رسمي و سرتاسری و به دستور صدام حسين معدوم آغازشده بود در بيست و هفتم تير 1367 با اعلام قبول قطعنامه 598 شوراي امنيت از سوي امام خميني (ره) پایانیافته تلقي شد،
اما رژيم صدام با طمع كسب امتيازهاي بيشتر مجدد در سوم مرداد 1367 حمله ديگري را با همكاري منافقان کوردل در منطقه غرب كشور سازماندهی كرد. با صدور فرمان عمومي امام راحل و سرازير شدن خيل عظيم رزمندگان به جبههها اين اقدام مزورانه عراق در ورطه شكست قرار گرفت، بهناچار رژيم بعثي عراق در بيست و نهم مرداد 1367 آتشبس و قطعنامه صادره را قبول نمود.
هشت سال دفاع جانانه به گواهي تاريخ اولين جنگ طولاني و تجاوز خارجي عليه ايران بود كه وجبي از خاك كشور در اشغال دشمن نماند.
تبیین عملکرد نیروی انتظامی در دفاع مقدس:
نيروی انتظامي (ژاندارمري، شهرباني، كميته انقلاب اسلامي و لشگر 28 روحالله) در نقاط مختلف مناطق عملياتي طي هشت سال دفاع مقدس به تحقيق سهم ویژهای در توفيقات دفاع مقدس داشته.
نیروی انتظامی در 8 سال دفاع مقدس در دو بخش پشت و خط مقدم جبهه انجاموظیفه نموده.
اهم محورهای عملکردی نیروی انتظامی در دوران دفاع مقدس:
الف - حوزه ژاندارمري ج.ا.ا
- تأمين امنيت مرزها، روستاها و جادهها (گشت جندالله)؛
- ايفاي نقش در 132 مورد درگيري مرزي با عراق قبل از شروع سرتاسری جنگ؛
- درگيري با اشرار مسلح در نقاط مختلف كشور مخصوصاً در مناطق مرزي و اشرار خیز؛
- مبارزه با قاچاق كالا و مواد مخدر؛
- حضور 32 گردان رزمي و مرزي در خط مقدم جبههها
- شركت در عملیات متعددی ازجمله اروند، هويزه(نصر)، ضربت ذوالفقار، توكل، ثامنالائمه، طریقالقدس، بيت القدس، محرم، والفجر 4، كربلاي 5 و 6
ب - حوزه شهرباني ج.ا.ا
- تأمين امنيت در شهرها بالأخص مناطق جنگي در هنگام خاموشي شبانه؛
- پيشگيري از وقوع سرقت در هنگام بمباران و موشکباران شهري؛
- محافظت از شخصیتها و اماكن مهم و داراي طبقهبندی امنيتي؛
- مبارزه با قاچاق كالا و مواد مخدر؛
- اعزام هفده دوره از كاركنان شهرباني به جبهههای جنوب و پانزده دوره به كردستان و اعزام سه دوره صاحبان حرف به جبهه از طريق سپاه و ارتش؛
- شركت مؤثر كاركنان شهرباني در مقابله با هجوم دشمن بهویژه به آبادان در پنجم مهر 1359 و دادن شهداي متعدد و نامگذاری اين روز بهعنوان روز پليس؛
- اعزام يك گردان 360 نفرِ از كاركنان شهرباني به جبهه اروندرود؛
- تشكيل تيپ ايثار در سال 1365.
ج - حوزه كميته انقلاب اسلامي
- جمعآوری سلاح و مهمات از اولين روزهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي؛
- مبارزه با مواد مخدر؛
- مبارزه با منكرات(جرائم اخلاقي)؛
- مبارزه و درگيري با گروههای معاند بهویژه منافقین کوردل و گروههای چپگرا و جریانهای جداییطلب مثل خلق عرب، خلق تركمن، خلق بلوچ و... ؛
- كشف و خنثیسازی كودتاي نوژه همدان؛
- اجراي طرحهای(كنترل جمعيتی) مالك و مستأجر، شهيد رجايي و وال عادیات؛
- تشكيل قرارگاه عملياتي محمد رسولالله(ص) و اعزام نيرو به مرزهاي شرقي كشور؛
- تشكيل گردان موسي بن جعفر(ع) در تاریخهای 59/5/23 و 62/02/28 و اعزام نيرو به خرمشهر و جبهههای غرب كشور؛
-تشکیل تیپ قوامین در تاریخ 64/12/10 و اعزام نیرو به جبهههای جنوب و غرب؛
- تشكيل لشگر 28 روحالله متشكل از دو تيپ موسي بن جعفر(ع)و قوامين؛
- شركت در عملیات هويزه، توكل، ثامنالائمه، والفجر 4، عمليات نامنظم فتح 6و 7، كربلايي 4 و 5، بیتالمقدس 4و مرصاد
شهدا، جانبازان و آزادگان نیروی انتظامی کرمان در دفاع مقدس
- اولین گلولهای که دشمن شلیک کرد بهطرف نیروی انتظامی بود.
- اولین گلولهای هم که بهطرف دشمن شلیک شد توسط نیروی انتظامی بود.
- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران 8 هزار و 500 شهید در دفاع مقدس تقدیم نموده که 158 شهید آنان متعلق به استان کرمان است.
- ناجا 22 هزار جانباز نیز دارد که 12 هزار و 500 مورد آن متعلق به جنگ تحمیلی است که از این تعداد سهم استان کرمان 446 نفر جانباز دفاع مقدس است.
- 126 هزار رزمنده از ناجا در 8 سال دفاع مقدس حضور داشتند.
- نیروی انتظامی استان کرمان 35 آزاده تقدیم این انقلاب نموده است.
بر همین اساس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان از همان سالهای تأسیس خود تمام تلاش خود را در مسیر حفظ، ثبت، ضبط و تدوین زندگینامه شهدای انتظامی استان کرمان نمود و در این راستا تاکنون نزدیک به 100 عنوان کتاب زندگینامه و فرهنگ اعلام شهدای انتظامی استان کرمان نموده است و از سال 1395 با همکاری مرکز حفظ ارزشهای دفاع مقدس کرمان اقدام به تدوین سه عنوان کتاب نقش ژاندارمری، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی کرمان در دفاع مقدس نموده است و همچنین در مجموعه جدید زندگینامه 35 نفر از آزادگان سرافراز دفاع مقدس نموده است.
تاریخ چند صدساله ایران، سرشار از فراز و نشیبهای فراوانی است که حاکی از مبارزه ملت غیور ایران در برابر ظلم و استبداد حکومتها و حضور بیگانگان در کشور بهمنظور استثمار کشور است. یکی از دورانی که مردم ایران بار دیگر ایستادگی کرده و حضوری گسترده داشتند، زمان جنگ ایران و عراق بود؛ حضور یکپارچه مردم در صحنه جنگ و حتی پشت جبهه برای کمکرسانی به رزمندگان، نشان از وطندوستی و صیانت از آیین و فرهنگ اسلامی دارد. همانگونه که مقام معظم رهبری حضرت آیتاللهالعظمی سيد علی خامنهای (مدظلهالعالی) میفرمایند: «جنگ بهوسیلهی مردم اداره شد. هم ارتش و هم سپاه پاسداران انقلاب اسلامى و هم نیروهاى گوناگون، متکى به مردم بودند؛ به ایمان مردم، به عشق مردم، به صفاى مردم». (1390/07/20).
همچنین معظم الله درجایی دیگر میفرمایند: «جنگ هشتساله، ما را قوىتر کرد. اگر جنگ هشتساله نبود، این سرداران شجاع، این مردان برجسته نشان داده نمیشدند، در بین ملت بروز نمیکردند؛ این حرکت عظیمِ مخلصانهى مردم مجال بروز و ظهور پیدا نمیکرد». (1389/11/27)
حالآنکه مردم و دلاورمردان این سرزمین جانانه هرچه داشتند در دفاع از کیان اسلامی ایران گذاشتند و حال آنچه مورد انتظار از جامعه است:
1- شناخت رفتارهاي غيرانساني رژيم عراق و مستكبران حامي آن؛
2- ايجاد بغض و نفرت به متجاوزان و مستكبران جهاني و عوامل داخلي و خارجي آنها؛
3- ايجاد محبت، علاقه و تحسين به شهدا، ايثارگران و نيروهاي مخلص انقلاب اسلامي؛
4- احساس دين براي مدافعان انقلاب اسلامي و سرزمین ایران اسلامی؛
5- ايجاد غرور، افتخار، اميد، نشاط براي دستاوردهاي دوران دفاع مقدس؛
6- اعتماد و آرامش و اطمينان در خصوص توانايي نيروهاي مسلح درزمینهٔ حفظ و حراست از مرزها و امنیت ملی و داخلی
7 - الگو گرفتن از ارزشها، منش و روش شهدا، ايثارگران دفاع مقدس
8- ايجاد رفتار و روحيه شهادتطلبی، ايثارگري و فداكاري همانند شهدا، ايثارگران و مخلصان انقلاب اسلامي.
- ايجاد آمادگي مبارزه در برابر هر متجاوزي و ايستادگي در برابر ظالمان.
10- روحيه مبارزه با منافقان، مخالفان، معارضان و ايادي استكبار جهاني در داخل كشور.
11 - حفظ ارزشها و دستاوردهاي انقلاب اسلامي
مطلب پایانی:
رحمت خدا بر مجاهدانی که دفاع جانانه آنها منشأ دفاع پایانناپذیر برای ایران اسلامی تبدیلشده است و انقلاب و نظام را در برابر طوفانهای بزرگ بیمه کرد.
الحمدالله به برکت خون شهیدان و ایثارگری جانبازان شاهد توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جایجای نیروی انتظامی هستیم.