سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان داشت: کتاب شخصيت و رانندگي تهاجمي توسط مهدي خانباني، عليرضا اسماعيلي، آيت اله بيايتان تألیف و تدوین و در سال 1392 توسط دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان انتشار یافت

ایشان افزود: به­ طورکلی هیجان­زدگی یا هیجان خواهی در رانندگی متأثر از سه مؤلفه اصلی: قدرت­ طلبی و زور مداری، بی­پروایی و یاغی­ گری و وجود خصیصه­ های شخصیتی ناشکیبا، بی‌قراری و بی­دقتی است. هر یک از مؤلفه­ های فوق می­ تواند به الگوهایی از رفتارهای تهاجمی و تخلفات خاص در رانندگی منجر شود. یقیناً برخی از شرایط روانی و نگرش­ های موجود در افرادی که پشت فرمان می­ نشینند، نظیر نگرش­های نه چندان مطلوب نسبت به منزلت و جایگاه اجتماعی پلیس، احساس قانون گریزی، احساس تبعیض در جامعه، عدم احساس امنیت روانی، احساس ضعف در تکریم باورهای دینی و هویت ملی، تجارب ناخوشایندی از زود برانگیختگی، ناکامی­ ها و کم ­توانی در پیش ­بینی­ ها و برنامه ­ریزی­ ها می­ تواند در الگوی رانندگی تهاجمی مؤثر باشد. بسیاری از روان­شناسان و متخصصان روان­شناسی، ریشه اصلی رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه را ناشی از ناکامی­ های مستمر، ناامنی­ های درونی و عقده­های روانی می­ دانند. رویکرد یادگیری اجتماعی بسیاری از صاحب­ نظران روان­شناسی اجتماعی و کارشناسان تعلیم و تربیت علت اصلی رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه کودکان و نوجوانان و بزرگسالان را در غالب موارد تقلید و یادگیری اجتماعی می­دانند. به نظر ایشان رفتارهای تهاجمی در نوجوانان و جوانان عمدتاً نتیجه­ ای است از شرایط خاص یادگیری و سرمشق­ هایی است از رفتار الگوها به ویژه الگوهایی که فرد با آن‌ها محشور بوده است. بدیهی است یادگیری مستقیم و غیرمستقیم از رفتارهای تهاجمی الگوهای سینمایی و تلویزیونی و نقش­آفرینان بازی­های رایانه­ای و غیره می­تواند رفتارهای تهاجمی را در نوجوانان و جوانان تقویت نماید.

از این دیدگاه می­ توان چنین نتیجه­ای گرفت که جهان مدرسه­ای بیش نیست همه ما مستقیم و غیرمستقیم، خواسته و ناخواسته هم­زمان هم درس      می­دهیم و هم درس می­آموزیم و غالب رفتارهای ما نتیجه­ ای است از اکتساب­ های اجتماعی. در هر حال باید توجه داشت که مجموعه شرایط زیستی، شناختی، عاطفی و روانی و وضعیت خانوادگی و موقعیت­ های اجتماعی فرد می­ تواند در چگونگی تبلور رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه دخیل باشد. برای درک هرچه دقیق­تر و جامع­تر معنا و مفهوم «روان­شناسی رانندگی» و تبیین و تحلیل رفتار رانندگان تهاجمی و آسیب­زا، آشنایی هرچه بیشتر با مبانی روان­شناختی، رفتارهای رانندگی، تدوین برنامه­ های کاربردی آموزشی و دست­یابی به روش­های علمی اصلاح رفتار رانندگان تهاجمی شایسته است نکات زیر مورد توجه خاص قرار گیرد:

- «رانندگی» مجموعه به‌هم‌خورده‌ای از نگرش­ها و کنش­های ذهنی و رفتاری است که در بستر الگوهای فرهنگی حاکم بر جامعه شکل می­گیرد.

- همواره «الگوهای رانندگی» در سه حوزه یا مؤلفه «احساسی و عاطفی» یا «شناختی» و «حسی و حرکتی» پدیدار می­گردد.

 

علاقه مندان می توانند برای دریافت کتاب به آدرس :

کرمان- بلوار جمهوری، چهار راه فرهنگیان- ابتدای بلوار امام رضا (ع)- دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان

شماره تماس: 32111101-034 و 2185927-034

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تماس با ما

اندیشکده نظم و امنیت استان کرمان در مکان دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان واقع شده است.
آدرس این اندیشکده: کرمان- بلوار جمهوری، چهار راه فرهنگیان، ابتدای بلوار امام رضا، دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان

تلفن تماس: ٢١٨٥٩٢٧-٠٣٤نمابر:٣٢١١١١٠١

 

 

تمامی حقوق متعلق به دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان میباشد.    Copyright © 2016 ana-kerman.ir

 

 

 

Template Design:Dima Group

Back to Top