سرگرد دکتر وحید عضدی رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان بیان داشت: کتاب نقش مشارکتهای مردمی در تأمین امنیت فردی، عمومی و اجتماعی توسط هوشنگ پور رضا قلی و وحید عضدی تألیف و در سال 1392 توسط دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان انتشار یافت
ایشان افزود: امروزه پیشگیری از جرم یکی از دغدغههای اصلی سیاست اکثر کشورهاست اما آنچه حائز اهمیت است، این است که پیشگیری از جرم دیگر صرفاً محدود به اقدامات کیفری و ارعاب ناشی از آن نبوده بلکه بیشتر اقدامات و تدابیر پیش از وقوع جرم و مقابله با ریشههای بزهکاری را مد نظر قرار داده است. در حکومتهای مردمي، نقش مردم، بسيار حياتي و تعيين كننده است. هرچند اين نقش آفريني در نوع مدیریتهای اجتماعي صادق بوده و هيچ حكومت و تشكل اجتماعي نمیتواند بدون همكاري مردم در دستیابی به اهدافش توفيقي به دست آورد. از سوی دیگر، طی چند دهه اخیر دخالت دادن مردم در پیشگیری از جرم موضوعی است که بیش از پیش کانون توجه برخی مدیران سیاست جنائی کشورهای غربی قرار گرفته است به ویژه با آشکار شدن ناتوانی عدالت کیفری و نهادهای رسمی و دولتی در مهار و کنترل بزهکاری مشارکت مردمی در پیشگیری از جرم جایگاه خاصی به خود گرفته است.
نیروی انتظامی در ذات و مأموریت اولیه خود، مأموری است که مسئولیتش مبارزه با جرم و تعقیب مجرمان و اجرای عدالت است. حتی واژگان پیشگیری یک ادبیات جدیدی است که در این چند سال اخیر در ادبیات پلیس ما مطرح شده است. بدین منظور رویکردهای پلیس برای حضور فعال و کنشمند در فضای مشارکتی و پیشگیری از جرم، مبتنی بر 4 رویکرد اساسی و راهبردی است: 1. تقویت حوزه اجتماعی و فرهنگی در نیروی انتظامی برای افزایش اعتماد عمومی؛ 2. افزایش منزلت اجتماعی پلیس و اقتدار آن که هزینههای پلیس را کاهش میدهد؛ بدین معنا که پلیسی که از مردم درخواست میکند لازم نیست برخورد بکند؛ 3. افزایش مشارکت اجتماعی و قدرت حل و فصل اجتماعی در نهادهای انتظامی و نهادهای مشارکتی محله محور؛ 4. در حوزه رسانه و هنر هم همکاری نهادمند با سازمانهای حوزه فرهنگ ساز مثل آموزش و پرورش، صدا و سیما، سازمانهای مردم نهاد، مساجد و دیگر نهادهایی که در عرصه اجتماعی و فرهنگی فعال هستند.
بخش اول این مجموعه به سه فصل تقسیم شده است که در فصل اول مفهوم مشارکت، ارکان مشارکت و بررسی مفهوم مشارکت در ایران پرداخته شده است. در فصل دوم به تعریف جرم از منظر لغوی، مذهبی، قانونی، اخلاقی و قرآنی و در فصل دوم سعی شده علاوه بر تعریف پیشگیری به انواع پیشگیری از جرم و پیشگیری اجتماعی پرداخته شود و در پایان این بخش رویکردهای نوین نسبت به پیشگیری از جرم، شیوههای پیشگیری، جایگاه مشارکت مردم در مدیرت پیشگیری از جرم و نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری از جرم مورد بحث قرار گرفته است.
علاقه مندان می توانند برای دریافت کتاب به آدرس :
کرمان- بلوار جمهوری، چهار راه فرهنگیان- ابتدای بلوار امام رضا (ع)- دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمان
شماره تماس: 32111101-034 و 2185927-034